"סטייק" כרוב בתנור של אורית
"סטייק" כרוב
כשבא לנו לגוון את תוספת הירקות לארוחה, זו בהחלט תוספת שכיף להכין שוב ושוב!!!
רכיבים:
כרוב סגול או לבן
שמן זית
מלח (אפשר מלח גס ופלפל שחור טחון גס)
אופן ההכנה:
חותכים את הכרוב לאורכו ל 6 או 8 חלקים. או לסטייקים בעובי של כ 1.5 ס"מ
מברישים מכל הצדדים עם שמן זית.
מוסיפים מלח גס ומכניסים לתנור לחום גבוה זה מתרכך ונצבע זהב בקצוות.
הכרוב הלבן טעים שהוא קריספי יותר מחברו הסגול ולכן כדאי להתחיל בלעטוף את התבנית בנייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום ל 20 דקות ואז להסיר את הרדיד ולהחזיר לתנור עד שנהיה קריספי, את הכרוב הלבן כדאי לחתוך יותר ולטעמי פחות מתאים כ"סטייק" ויותר כחתיכות קריספיות שכיף להתענג עליהן אך שווה לנסות - זה קודם עניין של טעם אישי ובכל מצב זה פשוט טעים!
אופציות לגיוון:
ניתן להוסיף גם שום כתוש, או טימין, או מעט סילאן.
מעולה גם עם תערובת תבלין חגיגת עגבניות טחונה מהתבלינים של איילת.
אפשר להגיש בליווי טחינה.
טחינה- כל כף טחינה מוכנה= מנת שומן
